Conferință „Din țara corupției spre... ce? În ce (mai) crede artistul de teatru de azi?”

Conferință „Din țara corupției spre... ce? În ce (mai) crede artistul de teatru de azi?”

24 octombrie 2019 / Muzeul București, Palatul Suțu



 

„Nu mai cred în teatrul ăsta cu emoții, cu personaje, cu situații. E mort. Nu mai găsesc nici o motivație să urc pe scenă”, spune personajul Ilincăi Manolache în spectacolul Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba, de la ARCUB

 

În ce mai cred tinerii creatori de teatru? Ce și cum mai poate arta dramatică să comunice cu publicul de azi? Șase actori, trei români și trei francezi, dintre care unul dintr-o familie originară din Maroc, își spun, onest, povestea. Plecând de la parabola familiei de pinguini ce alege să părăsească Ținutul Ghețurilor, „țara corupției”, de care vrea să scape toată lumea, personajele vorbesc despre problema emigrației și a imigrației, respectiv tarele din țara pe care o părăsesc și realitățile dure de care se izbesc în cea nouă, despre construcția și reconstrucția identitară dictate de condițiile din ambele spații, despre relația cu valorile, structurile și punctele sensibile ale Uniunii Europene.

 

Conferința din Din țara corupției spre... ce? În ce (mai) crede artistul de teatru de azi? a prilejuit un dialog între criticul de teatru Cristina Rusiecki și creatorii spectacolului Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba: regizorul Eugen Jebeleanu, dramaturgul francez Yann Verburgh și actorii Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Radouan Leflahi și Claire Puygrenier.

 

Înregistrarea conferinței (YouTube):




 

 

Comentarii

Postări populare